tisdag, december 12, 2006

Patetiskt Silbersky!

Idag har Svea hovrätt beslutat att inte bevilja Anna Sjödin prövningstillstånd. Det betyder att domen från tingsrätten står fast. Det är en sak att den uppenbart omdömeslösa Sjödin häver ur sig att hon ”var dum nog att tro på rättssamhället”, men nu slår även Leif Silbersky fast att:

"Detta visar att systemet inte fungerar [..] Om hon hade fått fängelse eller villkorlig dom så hade hon automatiskt fått prövningstillstånd. Men man ska ju inte tjäna på att få fängelse i stället för böter. [..] Jag utgick från att vi skulle få prövningstillstånd eftersom detta får yrkesmässiga konsekvenser för henne."

Sour grapes, någon?

Bara för att man inte vinner ett mål, bör man inte underkänna hela rättssystemet. Den rimliga slutsatsen är inte heller den Silbersky drar, utan snarare är det så att varför ska Sjödin tjäna på att hon är politiker? Ska Sjödin få särbehandling bara för att detta får "
yrkesmässiga konsekvenser"?

Givetvis inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite otur för den lilla vidriga maktfullkomliga politrucken att polisen som var på plats hette Wränghede och gick på Lundsberg. Min gissning är att han inte är sosse och att han inte blev jätteglad när hon hotade med Boström :-)

Lite mer otur att "svartskalledörrvakten" i detta fall var en mycket begåvad läkarstuderande :-)

Man kan inte annat än glädjas att det faktiskt *fungerar* ibland.

Marcus sa...

Aha, visste inte att polisen var en gammal lundsbergare.

Varje gång man hör eller läser något om denna Sjödin påminner hon mer och mer om Göran Persson tycker jag. Deras kroppsspråk och uttalanden utstrålar en omissigenkännlig arrogans. Hittar Göran ingen svamp, så finns det minsann ingen svamp i skogen. Blir Anna fälld för rasistiska tillmälen, så är det fel på rättssystemet, inte på henne..