onsdag, december 20, 2006

Tung kritik mot JK Göran Lambertz

Nattuggla som man är, så ser jag att några tunga namn levererar en riktig bredsida mot JK Göran Lambertz idag på DN debatt:

JK Göran Lambertz har gjort en rad allvarliga misstag. Han har blandat ihop sina roller som ämbetsman och privatperson, han har under det senaste året konsekvent uppvisat en överslätande syn på sexualbrott, han har gjort uttalanden som innefattat allvarliga anklagelser mot bestämda åklagare och domare för grav misskötsel av sina uppgifter, han har förklarat sig veta att personer är oskyldiga till brott och gjort svepande utfästelser [..]
En person som beskyller domstolarna för justitiemord, eller - som i fallet Quick - först gör detta utan att ha granskat bevisen och strax därpå tar tillbaka och påstår motsatsen, är knappast lämplig att vara justitiekansler.
Min kritik av Lambertz var baserad på andra felsteg, men jag håller med om att han är uppenbart olämplig på sin post. Skälen för att avgå snarast hopar sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Göran Lambertz är en direkt pinsam representant för både sitt äbete och för juristskrået. Det är svårt att få en utmärkelse för "pinsamt politiskt korrekt missbruk av ämbete", men han skulle kunna lyckas.

Marcus sa...

Det var ord och inga visor! :-)