fredag, oktober 13, 2006

Kommer Stegö Chilò svika sina liberala ideal?

Inga andra i Sverige har förmodligen gjort så mycket för att folkbilda en bred allmänhet om kampsporter som killarna från Rallarsving; Musse Hasselvall och Andreas Halldén. Med sina roliga och intressanta resereportage, har de gjort obetalbara insatser för att avliva mytbilden om kampsportare som halvpuckade, anabolstinna våldsverkare. Nu uppmanar Musse och Andreas vår nuvarande kulturminister Cecilia Stegö Chilò att inte svika sina liberala ideal, och istället sätta människors fria val och säkerhet framför unken moralism. Om inte detta kampsportsförbud rivs upp, är denna höst den sista som vi kan se evanemang som EVT och K-1 här i Sverige. Eftersom dessa sporter, på helt felaktiga grunder, nu jämställs med proffsboxning.

Den som vill läsa mer om turerna kring kampsportsförbudet, samt om de fördomar och den okunskap som präglat hela processen kan göra det här. På samma sida, kan man även skriva på en protestlista. Har man inte redan gjort det, så är det hög tid att göra det nu.

Som kuriosa bör det också nämnas att det enda parti som konsekvent var mot kamsportsförbudet i Riksdagsomröstningen var Vänsterpartiet. Några strömoderater röstade också mot, medan andra la ner sin röst. Men exempelvis det parti som kallar sig för "Liberalerna", röstade alla för..

Delar av Sveriges s.k. kulturelit, är nu synbart kissnödiga på grund av Cecilias liberala bakgrund. Jag själv och förmodligen väldigt många kampsportare med mig, hoppas tvärtom att hon inte sviker sina liberala ideal. Om hon nu lyckas med konststycket att hålla sig kvar på ministerposten, trots obetalda TV-avgifter och eventuella lögner.


Uppdatering 16/10 12.15:
Cecilia Stegö Chilò avgår. Nu får vi se vem som vi kampsportare kan sätta vårat hopp till i denna fråga.
10 kommentarer:

Anonym sa...

Faktum är att Cecilia själv verkar minst sagt kissnödig, och dessutom villig att svika alla möjliga ideal för att trixa sig ur en obekväm sitution.

Jag tycker att hon hittills varit en rejäl besvikelse i sitt sätt att hantera krisen, och det är förvånande att hon inte var förberedd på att denna typ av uppmärksamhet skulle följa på utnämningen av henne.

Att sedan, som du nu gör Marcus, hoppas att hon skall våga fatta kontroversiella, ideologiska beslut och rakryggat argumentera för och framgångsrikt försvara desamma tycks mig som väldigt naivt.

Som jag ser det har inte Cecilia det som krävs. Hon är redan en rejäl belastning för den nya regeringen. Hon lär knappast leverera det du hoppas på.

Anonym sa...

Jag tycker att 6Bilder har några talande strippar om det här...
http://6bilder.se/?p=162

Helt klart har regeringen också ett litet annorlunda sätt att se på det här med nya arbetstillfällen...
http://6bilder.se/?p=159

Marcus sa...

Jan: Ja du har en poäng, och kanske är jag lite för naiv. Men jag undrar om det inte kan vara så att det är någon PR-strateg som gett henne rådet att säga att det berodde på slarv, för att sen hoppas stormen ska blåsa över snabbare. I vilket fall, så även om inte stått upp för sina ideal i den här frågan, så behöver inte det innebära att hon kommer svika sina liberala ideal i alla andra frågor. men först o främst får vi se om hon sitter kvar..

Marcus sa...

Bengt: Haha, ja de var lite roliga (iallafall den sista). jag förmodar att jag nu får straffet för att jag spridit min liberala propaganda på din blogg. ;-)

Anonym sa...

Marcus: Jag har MASSOR att ta igen. Skratt. Förresten glöm inte att ange din bloggs URL när du kommenterar hos andra.

Marcus sa...

Just det, tack för påminnelsen.

Marcus sa...

Ja nu är det klart. Hon avgår. Nu får vi se vem som tar hennes plats.

Anonym sa...

Jag funderar på att ta platsen. Sverige behöver en ödmjuk människa på den ministerposten. :-)

Anonym sa...

sjukt att hela budgeten skulle gå till olika bilklubbar och whiskeysällskap....

Marcus sa...

Jag var kanske inte så långt ifrån sanningen med min gissning ovan.

"Jag har inte uppfattningen att det kom från Fredrik själv, men något hände. Signalen kom, "prata inte politik"." -Stegö Chilò i en intervju i DN idag.