onsdag, augusti 15, 2007

men skilj dig då..

I denna artikel om Polygami konstaterar Evin att det "är alltid kvinnan som drabbas", när mannen skaffar en till fru. Är det då ett bra skäl till att polygami ska vara olagligt?

Min spontana undran är om det är någon som tvingar dessa personer att vara kvar i ett förhållande som de inte trivs i?

Den möjligheten finns förstås, men då är det tvånget i sig som är problemet och som bör åtgärdas. Inte möjligheten för andra att ha de förhållande(n) de önskar.

Det juridiska kring månggifte verkar vara snårigt. Ibland godkänns det och ibland inte, och olika myndigheter har olika policy. Vilket i sig är ett skäl att omgående tillåta polygami. En rättstat bör behandla alla människor lika och inte kränka människor godtyckligt.

Det är också roligt med frågor som kan förena alltifrån företrädare för Grön Ungdom och Feministiskt Initiativ, såväl som liberaler. För sådana frågor kan förmodligen räknas på ena handens fingrar hos en som fått tre fingrar avsågade.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är helt klart propolygami. Bloggade om det på Felirabloggen för länge sedan:

http://felira.blogspot.com/2006/03/tager-du-anna-lisa-och-berit-till-dina.html

Marcus sa...

Aha, kul! Jo, du har ju rätt (såklart) som du skriver där på Felira. Men jag visste inte att du hade en till blogg som du skriver på.. att du hinner.. Jag hinner knappt med en blogg, haha.

Anonym sa...

hahaha. Felirabloggen var där jag lärde mig blogga. Men jag skriver där ytterst sällan nu när jag har min egen. Men kolla från feb 06 och några månader framåt om du har långtråkigt mågon dag ;-)