tisdag, april 24, 2007

Dagens bloggtips - francophobe

Den indiska läkarstudenten Sanjay, även känd som Aktuellts Indien fördjupning. Varpå en anonym (såklart) person börjar klaga på den "nyliberala katastrofen" och hänvisar till en artikel av Mikael Nyberg.

I kommentarsfältet gör då Sanjay en iakttagelse som jag upplever stämmer perfekt in på alltför många vänstervridna kritiker av marknadsekonomi:

Egentligen kunde man avfärdat Mikael Nyberg med att han skriver på Aftonbladet Kultur, att argumentera med dom är som att argumentera med en Sverigedemokrat. SD påstår sig oraos över integrationen men vill egentligen slänga ut invandrare, Mikael Nyberg påstår sig bry sig om fattiga Indier men är egentligen ute efter att misskreditera marknadsekonomin.


Efter det följer han upp med en granskning där påståendena i sak vederläggs. Ordentligt, för säkerhets skull.

Ett annat, icke direkt relaterat, men ändå läsvärt inlägg är Den nya miljökolonialismen, där det görs upp med Greenpeace och europeiska biståndsorganisationers aktioner och koloniala attityd.

Trevlig läsning.

4 kommentarer:

Redaktionen sa...

Jag gillar Sanjay och hans blogg. Trots att han står långt från mig på höger/vänsterskalan.

Redaktionen sa...

Hur går det förresten med ditt inlägg för frihetligt forum?

Marcus sa...

Hej Jimmy,

ja, han står nog lite närmare mig ideologiskt. ;-) Men du och jag verkar också hålla med varann om att det är viktigt att vara självkritisk och att ta in och lyssna på bra argument *mot* ens egna ståndpunkt.

Angående inlägget till Frihetligt forum, så skäms jag lite över att det dröjt. Jag ska ta itu med det.

Ha det gott!

Redaktionen sa...

Du har helt rätt om vikten av självkritik och att lyssna på andras argument. Lyssnar mycket hellre på god argumentation från någon som jag inte står helt nära i alla frågor, än etiketteranden och slagord från någon som jag står närmre i sakfrågor och principiella ställningstaganden.

Sedan tror jag nog vi (du, jag, Sanjay) står varann rätt nära i en del sakfrågor och principiella ställningstaganden.

Du behöver inte alls skämmas. Men det skulle vara trevligt att få en text till forumet. :-)

Allt gott!