måndag, oktober 08, 2007

Ånej, inte ytterligare en okritisk hyllning till "Che"..

Av någon oförklarlig anledning så poppar det med jämna mellanrum upp näst intill helt okritiska skildringar och artiklar om massmördaren "Che" Guevara. För att nyansera bilden mer än vad DN´s journalister förmådde, så vill jag rekommendera att man klickar på länken ovan, och läser artiklarna av Alvaro Vargas Llosa och Inger Enkvist.

5 kommentarer:

george sa...

Hej Marcus
Jag vill bara visa mitt stöd och uppmuntran till din blogg.
Jag har precis blivit censurerad hos bloggaren "svensson" för att han inte godkände de faktauppgifter jag skrev på hans blogg. Jag tänkte posta inlägget hos dig istället då jag tror att du repekterar demokrati och humana mänskliga rättigheter. Sanningen om kommunismens brott mot mänskligheten börjar sippra fram i samhället.

Här kommer mitt inlägg, (som kan stödjas siffra för siffra via CNRS utgåva av "kommunismens svarta bok":

Jag håller med totalt. Alla typer av extremism är ofta direkt dödligt.
Nazismen tog livet av 11 miljoner av idelogiska skäl. Kommunismen tog livet av ca 145 miljoner av ideologiska skäl. Vad som är intressant och skrämmande är exempelvis Kambodja med Bhuddism som religion, där dog 3 miljoner (1,7 milj bekräftade), det betyder att var tredje man, kvinna och barn blev dödat för att ideologin kräver våld. Kina är ett annat exempel med ca 90 miljoner döda samt ca 800 000 som IDAG sitter i koncentrationsläger med en beräknad livslängd på 3 år! Alla extrema ideologier såsom nazism, kommunism, teokratisk extremism (religiösa fanatiker) är extremt dödliga. Demokratier med en stark oberoende media som övervakare är det enda som bevisligen räddar liv. (tyvärr, gillar jag inte media) men vi lever ännu inte i en utopi, men demokrati som respekterar mänskliga rättigheter är på god väg!

Marcus sa...

Hej George,

kul att du vill visa ditt stöd och uppmuntra min blogg! Kommunismens svarta bok har jag hört talas om tidigare, men jag har inte läst den själv. Men jag får lägga till den på min nästa bokbeställning, så tack för tipset. Det är onekligen så att den kommunistiska ideologin har lett till mycket hemskheter världen över.

Anonym sa...

Ja, den där Che är verkligen lite lätt överskattad...

Anonym sa...

Jag har som tur ingen erfarenhet av Sydamerikansk kommunism.

Däremot har jag stor (för stor) erfarenhet av Sovjetisk/Rysk kommunism. Jag är Est. Mina släktingar fick sina små åkrar beslagtagna av Sovjet, de blev tvingade att skicka sina söner/män/fäder att bli tvåmgsintagna av Röda armén, (bara en parantes) något nazisterna inte gjorde.
Jag älskar judar, jag är ingen nazist, men jag (mitt DNA, mitt arv) har blivit våldtaget av kommunister.

Marcus sa...

Jag beklagar.