torsdag, november 29, 2007

Osaklig journalistik hos DN

I artikeln Soptaxan ingen slump av Anders Sundström så luftar nämnde reporter allsköns märkliga uppfattningar som gör att man undrar om personen ifråga alls läst de pressetiska reglerna. Artikeln handlar om soptaxan och ska förklara varför privata hushåll får betala extra för sopsortering. Först ger han två sakliga skäl, men sen börjar det spåra ur i någon slags kampanj mot "borgliga politiker".

Smaka på följande citat:

En tredje tanke - som hör ihop lite med den andra - är att borgerliga politiker inte alltid har så höga tankar om den enskilda människans förmåga.

Jaså? Det är ju ett rent påhopp. Man blir lite nyfiken vad Sundström grundar det påståendet på. Är det något block som vanligtvis förknippas med det tankesättet är det väl för övrigt vänsterblocket.

Sundström avslutar artikeln på följande vis:

Elaka iakttagare misstänker att de borgerliga blandat ihop utsortering av matrester hos en engagerad barnfamilj i villa med de ofta överfulla återvinningsstationerna på gator och torg. Vid dessa finns det bevisligen gott om råttor.

Men så enkelt är det nog ändå inte...
Här försöker Sundström på ett fult vis antyda att "de borgliga" egentligen är emot det här med sopsortering, eftersom det är ett påfund från miljöpartiet.

Vidare blir jag nyfiken på vilka som är dessa "elaka iakttagare" som man hänvisar till?

De Sundström umgås med på sin fritid förmodar jag, som inte har så mycket övers för "borgliga politiker", men som har en polare som kan sprida osakliga partsinlagor i Sveriges största morgontidning.

Inga kommentarer: