tisdag, juni 19, 2007

Bizzaroworld!

Då tänker jag inte på att vår arbetsmarknadsminister Littorin skyltar med en bluffexamen, utan på att en hårdrockare har lyckats få sitt musikintresse klassat som ett arbetshandikapp. Vilket gör att han nu har rätt till bidrag.

"Som vuxen gick han på rockkonserter i stället för till jobbet, förra året blev det nästan trehundra konsertbesök. Arbetsgivare tröttnade och Roger blev arbetslös med socialbidrag. Efter intervjuer med psykologer signerade Roger ett intyg där hans livsstil som hårdrockare beskrivs som ett handikapp. Det ger honom rätt till lönebidrag via arbetsförmedlingen [..]."

Snubben är ju ett geni! Hårdrockaren-systemet, 1-0! Eller som Martin Borgs brukar säga: Sverige är ett fantastiskt land.

Liksom Maria, undrar jag vilken som blir nästa livsstil som kommer kvala in som arbetshandikapp..

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, herrejösses. Ur led är tiden...

Henrik V sa...

Det är väldigt yrigt! Man får gärna vara hårdrockare osv, bara man kan försörja sig själv etc.

Anonym sa...

Jag kan snudd på garantera att de skyddade uppgifterna om honom gör gällande att det är något annat mentalt handikapp av standardform han lider av. På ett av hans bands sidor på Myspace står det att hans roll i bandet är "something", medan det står sånt som sång, bas, trummor och gitarr på de andra.

Marcus sa...

Hej anonym,

har du möjlighet att klistra in en direktlänk till denna sida på myspace?

Anonym sa...

Förhoppningsvis fastnar den inte i nåt spamfilter:

http://www.myspace.com/silverlandsweden

Marcus sa...

Tack för länken. Möjligheten finns att det är som du säger, men i SvD-artikeln står det att han spelar bas och gitarr. Om det nu finns en riktig medicinsk diagnos, så kan man undra varför hans musikintresse blev det officiella handikappet på hans intyg från psykologen?