måndag, september 24, 2007

Förtryckare

Apropå saker som är motbjudande:

När argumenten hos journalisten och lobbyisten Johanna Parikka Altenstedt tog slut, kom hennes rätta sida fram.

Hon förvandlades till en samvetslös förtryckare. En sådan som hon i andra fall tror sig bekämpa. Hotet hon levererade till Isabella Lund på hennes blogg, leder till att Isabella på grund av omsorg om sina barn, nu tvingas till tystnad. Det är inte bara tragiskt att en redan marginaliserad röst tystnar, utan också att se hur vissa människor inte skyr några som helst medel för att nå sina mål.

Att
Altenstedt tidigare påstått att hon brinner för att "låta de osynliga komma till tals i medier", måste ju vara höjden av ironi.

Hon borde skämmas. Hur hon kan leva med sig själv efter detta tilltag är ett mysterium.

En mer ingående redogörelse av bakgrunden, händelseförloppet och Altenstedts ologiska argumentering kan läsas hos Blogge Bloggelito och Louise P.

Uppdatering Ons 16.00: Nu har även mainstreammedia tagit upp incidenten. Heder åt dem. Efter att att ha försökt utmåla sig själv som offer och på olika sätt försökt blanda bort korten har Altenstedt slutligen lagt ner sin blogg. Jag hoppas att hon då tar tillfället i akt att ta sig en ordentlig och självkritisk funderare på sitt beteende.

Inga kommentarer: