onsdag, oktober 24, 2007

Det ska böjas i tid..

..det som krokigt ska bli. Liksom Federley har jag svårt att riktigt förstå vad det är som moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman egentligen argumenterar för. Traditionellt är ungdomsförbund tänkta att vara en ideologisk vakthund till sitt moderparti. Ett forum där man kan ta ut svängarna, vara mer ideologiskt radikal och konsekvent i sina förslag, utan att behöva ta samma hänsyn till förslagens konsekvenser, dagspolitiken och de flyktiga opinionsundersökningarna. Nu ska detta läggas på hyllan, samtidigt som det tas bestämt avstånd från den där läskiga "nyliberalismen".

Det var visst någon annan som var inne på en liknande linje för inte så länge sedan.

Att de politiska partierna är väldigt strömlinjeformade idag är en sak, och förvisso tragiskt, men om nu även ungdomsförbunden ska bli lika ideologilösa och sossefierade, då undrar jag om de inte spelat ut sin roll helt och hållet.

För mig är detta utspel ett kvitto på att de här människorna primärt är ute efter att göra politisk karriär. För då är det logiskt att de också anpassar sig till de nya moderaterna och blir det "nya Muf" och börjar prata i termer av jämställdhet och orättvisor, istället för om individens frihet från statligt tvång.

Ett sådant ideologilöst ungdomsförbund skulle jag personligen aldrig vilja vara med i. Å andra sidan skulle jag nog inte vilja vara med i något förbund, som vill ha med mig som medlem. För att travestera den Marx som jag gillar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahaha. Visst är det så. Och fler och fler lämnar ju faktiskt ungdomsförbunden för att bli oberoende "tyckare"...

Marcus sa...

Jo precis, nu senast Johanna Nylander.

Om nu dessutom borgarna förlorar nästa val, vilket inte skulle förvåna mig ett dugg, då har dessutom de här människorna (Wykman och c/o), sålt sin själ till absolut ingen nytta.

Anonym sa...

Tja Broder! Du sa inte vilken Marx Du travesterade... Var det inte Graucho Marx?

Marcus sa...

Hej bror! Kul att se dig titta in! Jo visst är det Groucho Marx.