tisdag, december 04, 2007

När Karl Marx själv får välja

Vad jag tycker om svensk media är ingen hemlighet, men nu tar väl utbildningsradion ändå priset. Deras program, riktat till barn, som ska belysa frågan Varför är en del rika och en del fattiga? inleds med det klassiska tricket att en får äta hamburgare, medan andra får ris och vatten. Tack, det känner vi igen.

Efter att ha använt sig av synnerligen manipulativa argument som ska ge barn och ungdomar dåligt samvete över deras konsumtion och trummat in diverse budskap som skulle kunna vara hämtat från ung vänsters hemsida får vi äntligen svaret på frågan:
Det är faktiskt så att vi är rika och kan leva i lyx tack vare att andra är fattiga.
Nyanserat och sakligt?

Public servicebolagens företrädare brukar poängtera att de producerar
Oberoende tv som står fri från både politiska och ekonomiska intressen.
Jo, vi vet ungefär vad de menar med det och med "ekonomiska intressen" syftar man förstås inte på de produkter som man själv gör reklam för på sin hemsida och kränger till barn.

Det känns som man lever i en ond dröm. Tyvärr så försvinner den inte när man slår av TV:n.


(tipstack till Skatt är Stöld på forumet Liberal debatt)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan relatera till känslan av att leva i en mardröm. På något vis, desto mer man undersöker saken, desto mer övertygad blir man att det inte finns så mycket att göra något åt. När även den sista frihetens bastion på planeten, USA, börjar sakta men säkert europeiseras så vet man snart inte längre vad man ska ta sig till.

Kanske borde man flytta till Nordkorea ett par år för att skapa sig en sorts resistens mot diktaturens effekter på den mentala hälsan, och därefter återvända. Inom en viss framtid är vi ändå där själva, trots hopp om bättring med tillfällig borgerlig seger.

Marcus sa...

Att flytta till Nordkorea för att desensibilisera själen låter som en väldigt besk medicin, jag tror jag hoppar över doktorns rekommendation denna gång. Jag försöker att fortfarande se ljust på framtiden. Babysteps och allt det där.. :-)

Anonym sa...

Du kanske har en poäng. Vi har ju trots allt blivit av med (nåja) fastighetskatten! ;)