fredag, februari 29, 2008

Moralismen i TV-fotöljernaFilmklippet ovan kan man i dagsläget skratta åt, men om man slår på TV:n idag och kollar på några av debattprogrammen, så är också mycket sig likt. Fenomenen som fördöms varierar, samtidigt som programledarnas bror duktig-attityder och deras moralistiska fördömanden består.

För någon vecka sedan råkade jag titta på Kvällssöppet. De diskuterade huruvida enskilda personer skulle bojkotta OS i Kina eller inte. De hade bjudit in någon stackars simmare som Lennart Ekdal spände ögonen i, och frågade om han verkligen tyckte det var rätt att han åkte till Kina och simmade. Simmaren tyckte att han faktiskt hade tränat stenhårt inför OS i snart fyra år, och att han bara såg sig själv som en idrottsman som ville åka dit och göra sitt bästa.

Frågan är inte självklar eller enkel, Kinesiska myndigheter begår hemska övergrepp på sin befolkning, men jag förstår också simmaren. Ska man verkligen lägga denna fråga på enskilda idrottsutövares axlar? Kommer Kina bli bättre på att respektera mänskliga rättigheter för att några idrottsutövare stannar hemma? Jag tror inte det.

Därför vill jag också uppmana alla präktiga programledare att sluta mobba idrottsutövarna för deras val i TV.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marcus sa...

Till den berörda (Gryggo): Dylika kommentarer kommer tas bort.

Anonym sa...

Hahahahahaha. Jag MINNS det klippet och jag k�pte WASP:s skiva minsann ;-) Och l�ste Okej. My lord.

H�r �r ocks� ett klipp att garva �t: http://tinnitussans.blogspot.com/2007/11/hnger-dom-p-en-kttkrok-och-sgar-itu-dom.html

Moralens panik vilar alltid runt knuten!

Marcus sa...

"mördargäng" haha, så bissart. Mycket roligt filmklipp som du hade hittat.