onsdag, september 03, 2008

Dålig tajming

I morgon ska Fredrik Stenhammar, doktorand i folkrätt, disputera med en avhandling som är tänkt att visa att det var "juridiskt oantastligt" att frysa somaliasvenskarnas tillgångar.

Idag, blott en dag innan disputationen så slår EU:s domstol fast att den förordning som gjorde att somaliasvenskarnas tillgångar kunde frysas var ogiltig.

Nu blev det med ens lite lättare för Gregor Noll att opponera, men gladast blir nog vi som tycker att rättssäkerhet borde gälla alla.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sublimt. Jag sitter just och hör på ett reportage om detta på radio. Stackars avhandlingsförfattare. Han trodde att han kunde juridik, men juridiken är inte det slags vetenskap där man kan vara helt säker. Och om man fattar det, då kan det vara bra att ha mänskliga rättigheter som ledstjärna istället för paragrafrytteri.

Marcus sa...

Anonym: Kunde inte sagt det bättre själv. Om Stenhammar blir flunkad (föga troligt), så kan han ju alltid bli politiker. Han verkar ju ha det som krävs; avsaknad av ideologisk ledstjärna och dålig tajming.

Unknown sa...

Ska vi komma ut ur garderoben nu kanske.

;o)

-Peter Ingestad, Solna

Unknown sa...

2.upplagan.med ENSAMRÄTT för Marcus' fina blogg!
'
:oD

Jo, så här var det.

Olof Palme! Cats Falck! Lena Gräns! Carl Algernon! Hilding Eek! Makarna Winbergh! Ingvar Heimers! Gunnarsson! Milan Valverius... Odd Engström... Curt Nicolin... PETERB INGESTAD???

Klarare nu?

http://beta.newsmill.se/node/1021

RIV UPP FRA-LAGEN!

Ja, det är som sagt ingen idé att du stryker kommentaren. Jag har sparat en arkivkopia.

m v h,

- Stieg Pantered, Sjunde Himlen

Unknown sa...

Sista!

Iran.


-Bo Fors

Marcus sa...

Kraxpelax: Det är tillåtet att uttrycka sig begripligt.