tisdag, november 18, 2008

Rothstein hypotesprövar

Det har blossat upp en underhållande men märklig debatt mellan professor Bo Rothstein och Neo´s nya redaktör Mattias Svensson.

Förvisso var det klantigt av Svensson att dra sitt kuk-skämt, men jag förstår inte varför Rothstein vill, ursäkta en ännu sämre vits, suga på den så länge. Han baserar hela sin argumentation på detta faktum, istället för att bemöta Svensson i sak.

Värre är det kanske att Rothstein använder en debatt där han själv är part för att testa sin hypotes att bloggar har negativ inverkan på demokratin. Vi får hoppas att han vid andra tillfällen går lite mer vetenskapligt till väga när han hypotesprövar.

Uppdatering Ons 16.54: Via inslag.se ser jag att Malin Sandström på bloggen Vetenskapsnytt har formulerat samma kritik. Till skillnad från mig har hon också bemödat sig med att vara noggrann och pedagogisk.

1 kommentar:

Unknown sa...

Rothstein spär ju på antisemitismen genom att skria just om - antisemitism, underförstått: kritik mot honom själv skall, i antisemitismens namn, förbjudas. Dessutom ljuger han medvetet, då han ger vid handen att antisemitismen skulle vara bärande tema i bloggsfärens allmänna "kampanj" mot just honom. Det är fullständigt vettlöst.

(Dessutom rycker han Mattias Svenssons famösa citat ur sitt illustrativt distanserade sammanhang vilket vanställer Svenssons ärende. Också det en medveten lögn!)

Bo Rothstein: antisemitismens just nu nyttigaste propagandist och provokatör. Och den allmänna debattens evigt återkommande landsplåga.

- Peter Ingestad, Solna