torsdag, april 17, 2008

Smart av Timbro

Nyligen gick Timbro ut och deklarerade att de stöder nedläggningen av Forum för levande historia. Det har redan hunnit bli en infekterad historia, med både retoriska överdrifter och maktspråk, där det sistnämnda tyder på att det är riktigt lågt i tak inom delar av den akademiska världen. Vilket är trist, eftersom det behövs en sansad debatt kring vad statens uppgifter bör vara.

Åter till Timbro. Varför är deras debattinlägg smart? Jo för nu jublar vänstern över att de fått med sig sin forna fiende. Fast notera att Timbros VD Maria Rankka skriver:
Låt oss därför göra gemensam sak för att se till att Levande historia och andra ideologiproducerande och opinionsbildande myndigheter läggs ned.
Förmodligen missade de flesta sista meningen mitt i all upphetsning, även om inte alla gjorde det. För vem tror egentligen att dessa människor är emot statlig ideologiproduktion och propaganda i sig? Vem tror att de skulle vilja lägga ner andra ideologiproducerande myndigheter och deras opinionsbildningsverksamhet?

De flesta som är vid sina sunda vätskor förstår var skon egentligen klämmer när man protesterat mot "statlig propaganda" eller som när statsvetenskapsprofessorn Maria Demker protesterade mot "statlig ideologiproduktion".

Därmed kommer de demonstrera dubbelmoralen i sina argument i dess fulla prakt.

Snyggt Timbro.

Inga kommentarer: